Pollenchock och lacknafta

När vi kom hem igår så kände vi lukten av lösningsmedel redan inne på gården och den var inte att leka med när vi öppnade dörren till trapphus och lägenhet! Upp med balkongdörren och matrumsfönstret för att vädra och pang igen med köksdörren till resten av lägenheten.
Fast först tog vi oss en titt på vad som hade hänt sen sist...
Luckorna var på plats, fast utan knoppar. "Bardisken" var på plats. Spjällsystemet var under montering. Det börjar se ut som ett kök!

Idag visste jag inte om jag led av björkpollenallergi eller om det var lösningsmedlet som klistrat sig fast i näsa och hals, men min kollega Malin upplyste mig om att jag varit så här varje vår, samtidigt som björkpollenhalten i luften gått sky-high, så jag traskade lydigt till apoteket på lunchen och har nu en flaska hösnuve-spray att rensa flimmerhåren från pollen, eller vad sprayen egentligen gör. Efter en dusch i varje näsborre så känns det faktiskt bättre! Hon visste vad hon rekommenderade, damen på apoteket. För att inte tala om att Malin känner mig bättre än vad jag känner mig själv...

Övriga köksdata som jag inte tagit upp tidigare: För att få rätt färg och tapet till köket gick vi, på rekommendation av Målars-Lars, till Colorama för att få experthjälp. Med en bit skåpslucka och en klinkerbit i handen stegade vi in i butiken på Danska Vägen och fick massor av bra förslag. Det tog oss ca 20 minuter att bestämma hela kökets grundfärg och matrummets tapet! Ska bli spännande att se om det blir som vi såg det framför oss då.
Killarna som fixar logistik och snickeri är Bräcke Byggservice, Marcus och Anders, och de har verkligen lyckats sätta ihop ett bra koncept! Att målar-teamet skulle bli försenade på grund av sjukdom kan jag inte belasta någon för. (Eller...?)
Vi har haft rörmokare och elektriker på plats och alla dök upp första dagen för att kontrollera vad de skulle göra i projektet och sen har det bara gått som på räls. Tyvärr kommer jag inte ihåg namnen på alla killarna.  Så, några nämnda - inga glömda!

To be continued....

Varde ljus.....

Det är fantastiskt att se hur köket växer fram, eller ålar fram kanske man ska säga eftersom vi nu har ett väldigt avlångt kök. Förut var det litet och avlångt, men nu är det avlåååååångt. Och det kommer in ljus från två håll utan att det sitter en vägg emellan och tar bort genomflödet! Det känns VÄLDIGT annorlunda. Och annorlunda betyder bra i det här läget.

Nu har vi levt utan kylskåp sen långfredagen och jag börjar sakna kylskåpsprodukter såsom kall fil och juice. Däremot är jag jättetrött på grillbarsmat och att äta ute överhuvudtaget. Det ska bli skönt när spis och ugn är på plats, fast det behöver inte innebära att jag kommer att laga mat det första jag gör. Nej, först ska jag läsa manualer och försöka begripa mig på hur en varmluftugn fungerar, vad själv-rengöring innebär och hur fort vatten kokar på en induktionshäll (under förutsättning att kastrullen klarat magnettesten. Se föregående inlägg).
Men det är en bit kvar till det är dags för test.

Status på köksbyggnationen är: golvet är lagt, stommarna till skåpen är ditsatta, kran och diskmaskin är kopplade, kaklet blev satt och klart torsdag - fredag v17, då snickare- & elektrikergänget festade i Hemsedal och målaren var sjuk. Han, Kakel-Lars, fick jobba helt ostört.
Idag har jag fått veta att de gamla lagren av tapeter inte är så lätta att göra sig av med, så målaren ska kleta på något som ska jämna ut ytan så han kan tapetsera och måla när den torkat. Det hette något speciellt, men jag tog emot meddelandet på en ljudstudsande mobiltelefon och är inte säker på att jag uppfattade allt målaren sa. Men han sa att det skulle lukta som lacknafta när vi kommer och hem och därför se till att lägenheten blir ordentligt vädrad innan vi lägger oss. Kanske vaknar vi bakfull i morgon bitti....?

To be continued....

Vitvarorna är beställda och kastrullresan är ett faktum

På vägen till det nya köket ingår att alla vitvaror + spis + fläkt ska bytas ut och vi har väl valsat runt och tittat lite. Det är tusan inte enkelt att bestämma sig för vilket kylskåp man ska ha, eller för att inte tala om, vilken diskmaskin..! Vi har ryckt i dörrar och öppnat luckor och till slut gått därifrån eftersom det är så himla svårt att ta ett beslut. Det är ju grejor man ska ha i, förhoppningsvis, många, många år framåt, och då kan man inte bestämma sig på en höft.
Vi valde till slut att köpa samtliga delar hos Hemma-butiken vid Backaplan, för vi fick sån enormt bra service av butikschefen Emil och hans stil gick hem hos oss.

Men det var den 19 mars. Och den 25 mars accepterade vi offerten. Harald lyckades få ett kastrullset på köpet, eftersom han gnällde lite om "att det fanns ställen som var billigare...". Vi har beställt en induktionshäll, så vi behöver nya grejor hela vägen. För att veta om en stekpanna eller kastrull fungerar till induktionshäll, så testar man att sätta en kylskåpsmagnet i botten (utsidan!). Fastnar den så fungerar den till spisen, annars är det bara att slänga. Vi var övertygade om att alla våra nyinköpta stekpannor var godkända, men ack vad vi bedrog oss. En grillpanna kan vi behåll, men resten ger vi bort.

To be continued....

RSS 2.0