Söndagspromenad i Slottsskogen

Idag tog vi oss ut från lägenheten och lämnade både Wow-spel och mitt Morden i Midsomer-maraton för att röra på oss lite. Luften var ok att andas efter några rejäla åskskurar och det var inte så förbenat varmt och kvalmigt.
Vi åkte till Botaniska och parkerade bilen, mötte upp Marianne och Daniel och traskade över till Slottsskogen. Vi hann inte gå så väldigt långt förrän vi blev överraskade av ännu en häftig regnskur.

Vi kurade under träden ett tag, men sen tog Daniel kommandot och vi stegade hastigt iväg till ett nytt fik som de öppnat invid en nyanlagd golfbana och där lyckades vi både komma under tak och dessutom få ett bord. Inget höjdarställe när det gällde utbudet, men ett fantastiskt läge och hög mysstatus, om solen hade lyst på oss.... Det blev kaffe i glas, te för Marianne och svagt brunfärgad varm mjölk till Daniel. Och en flaska vatten. Jag vet inte vad "kalaset" kostade, men det spelade inte så stor roll för jag behövde nåt varmt att dricka.
 
Efter att vi tömt våra glas och solen sken igen, så stegade vi upp till den anlagda banan för VM i Skateboardslalom. Från en estrad strömmade det ut någon form av huvudskakar-musik och vi fick gå en bra bit för att kunna prata utan att skrika eller använda teckenspråk. Eftersom tävlingarna var försenade p g a regnet tog vi en runda i omgivningarna och köpte glass, såg en man som av någon anledning hade två skorpioner krypande på handen och så tittade vi på vackert dekorerade snowboards. (Tyvärr inga bilder på snöbrädorna.)

Jag trodde, innan tävlingarna satte igång, att det här var ett ungdomsjippo, men så fick jag se deltagarna....
  
Inte purunga precis. :)

Innan vi skildes åt åt vi middag på Villa Belparc (om den fortfarande heter så). Hamburgertallrik och Ceasarsallad med kyckling. Ha! De glömde kycklingen och Marianne fick gå och be om påfyllning. Maten var god, men borden var inte så mysiga att sitta vid. De var förmodligen inte smutsiga, men såg lite sunkna ut och innan maten kom in så var det en fågel som droppade sitt visitkort mitt framför näsan på mig på den plats jag lite senare skulle komma att ha min tallrik.

Vi hade i alla fall en härlig dag och nu börjar nedräkningen till semestern.....

 

RSS 2.0